Alkol Alımı Sırasında Aç Olmak Doğru Mu

Birçok kişi alkol alımını normal olarak görmekle birlikte, içki alışkanlığının sağlık için birçok probleme neden olabileceği tam olarak anlaşılamamaktadır. Özellikle boş mideye alkol içilmesi, alkolün kan dolaşımına hızla geçmesine bağlı olarak genellikle daha çabuk sarhoş edileceği anlamına gelir. Alkol Alımı Sırasında Aç Olmak Doğru Mu.?sorusunun cevabı elbette doğru değildir.  Alkol alımını artırarak besin tüketiminin kısıtlanması, aşırı egzersiz yapılması gibi diyet ve yaşam tarzı ile alakalı davranışlarla olan kombinasyonunu “drunkorexia” olarak adlandırılır.

Alkol alımı sırasında aç olmak doğru mu

Houston Üniversitesi psikoloji bölümü alkol alımı öncesinde, sırasında ve sonrasında meydana gelen alkol ile ilişkili davranışların karmaşık bir modeline işaret ediyor. “Üniversite öğrencileri, bulimik-tipi veya diyet / egzersiz / kalori / kısıtlı yeme davranışları sergiliyorlar. Alkol etkilerini artırmak veya alkolle ilişkili kalorileri azaltmak için bu davranışları sürdürüyor gibi görünmektedir. Alkol alımı sırasında aç olmak doğru mu ? yanlış mı hiç düşünmeden sağlık ve geleceklerini riske atıyorlar.

Alkol tüketiminin miktarı ve / veya sıklığının yanı sıra, üniversite öğrencilerinin içki alışkanlıklarının onları  tehlikeye attığını fark etmek önemlidir. Alkol alımı sırasında veya sonrasında dengeleyici diyet / egzersiz yapan öğrenciler ya bulimik veya aşırı diyet, egzersiz veya kısıtlayıcı davranışlarla-alkol etkilerini artırmak veya alkol kalorilerini azaltmak için sağlıklarını riske atabilmektedirler. Riskli içme düzeyini düşürmenin yanı sıra üniversite öğrencileri alkol alımı nedeniyle su alımlarını neredeyse sıfırlamaktadırlar. Bu öğrencilerle ciddi sağlık kontrolleriyle doğru beslenmeyi içeren psikoloji destekli bir program takibi yapmak gerekmektedir..

Potansiyel sonuçlar, kalori alımını alkol içebilmek için kısıtlamak vitamin yetersizliğine yol açabilir. Çünkü alkol alımı bireyin daha fazla besleyici gıdalar yemesine engel olabilir. Ayrıca alınan besinlerdeki vitamin ve minerallerin emilim süreçlerini olumsuz etkileyerek kayıplara yol açabilir.

Bu durumda drunkorexia tanımını netleştirmek ve aynı zamanda “drunkorexic” davranışları tanımlamak daha mantıklı olacaktır. Bu davranışlar uzun açlıklar sonrasında çok az besin tüketerek fazla miktarda alkol tüketmek. Tüketilen alkolün kalori yükünü atıp kilo almayı engellemek için aşırı fiziksel aktivite yapmaktır.

Alkol alımından en çok kadınlar mı, yoksa erkekler mi etkilenir?

Alkol alımı sırasında aç olmak doğru mu

Daha fazla içki içen  kadınların erkeklerden daha fazla bulimik davranışlara girme eğiliminde oldukları ve bu davranışların sonucunda alkol ile ilgili sorunları daha yoğun yaşadıkları belirlendi. Bu kadınlar alkolle ilişkili kalorileri telafi etmek ve alkolün etkilerini artırmak için yoğun bulimik tip drunkorexia davranışları gözlemlendi. Erkeklerin ise bulimik tip ve diyet / egzersiz / kalori kısıtlamalı yeme davranışları ile karşılaşma olasılığı daha düşüktü. Ancak bu farklılıkları ve nedenlerini daha iyi anlamak için elbette daha fazla araştırma gerekiyor.