Bağışıklığı Sistemini Güçlendiren Bitkisel Tedavi

Sizleri hastalığı önleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel tedavi yöntemleri ile ilgili bilgilendirmek istedim. Bitkilerden elde edilen geleneksel şifalar yüzyıllardır sağlıkçılar tarafından kullanılmıştır. Bağışıklığı sistemini güçlendiren bitkisel tedavi yöntemleri işe yarıyor mu?Bitkiler, baharatlar, sevdiğiniz yemeklere lezzet ve renk katmaktan çok daha fazlasını yaparlar mı?. kekik, nane, biberiye deyip geçmeyin.

Kanseri önlemeye yardımcı olan bu bitkiler flavonoidlerin, kalp krizi ve inme riskini azaltmaya yardımcı olacağı düşünülmektedir. Flavonoidler C vitamininin antioksidan olarak daha verimli çalışmasına yardım ederek kansere neden olan serbest radikalleri yok eder. Nane, dereotu, kişniş, lavanta, adaçayı, kekik, limon, papatya, fesleğen, biberiye, nane, kakule, kereviz tohumu, rezene bunlardan birkaçıdır. Bu bitkiler, terpenoidler olarak adlandırılan, güçlü antioksidanlar içerir. Tümörlerin büyüme hızını azalttığı düşünülen fitokimyasal maddeleri içerir.

Bağışıklığı Sistemini Güçlendiren Bitkisel Tedavi

Bağışıklığı sistemini güçlendiren bitkisel tedavi ve doğal antiseptikler

Buzdolabı icat edilmeden önce, büyük evlerin mahzenlerinde soğuk et depoları varmış. Bu etler tuzlanır, taze kekik, adaçayı, biberiye ve defne yaprakları ile kaplanırmış. Sadece lezzet katmak için değil, aynı zamanda bu bitkiler antiseptik özelliklerinden dolayı da tercih edilirmiş.

Bağışıklık sistemini güçlendiriciler

Flavonoidlerden zengin bitkiler de hafif anti-inflamatuar özelliklere sahip olabilir. Sarımsağın bağışıklık sistemi için yararlı olduğu bilinmektedir ve enfeksiyonlara karşı koruyucu hücreleri uyarır. Ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendiren niteliklere sahip olduğu düşünülen en ünlü bitkidir. Lenfositlerin aktivitesini teşvik eden bağışıklık sistemini uyarır. Virüsler gibi yabancı istilacıları ortadan kaldırmaya destek olur.

Kalp sağlığını geliştiriciler

Sarımsak kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğu için kalp krizi ve inmelere karşı koruma sağlıyor. Kateşinler olarak adlandırılan maddelerin ayrıca, kolesterol düşürücü özelliklere sahip oldukları da bilinmektedir.

Bağışıklığı Sistemini Güçlendiren Bitkisel Tedavi

Bazı bitkiler antosiyaninleri içerir – pigmentler kırmızı, pembe, mor ve mavi tonlarından meyve ve çiçeklerden oluşur. Antosiyaninler zararlı kolesterolün oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle de bir miktar koruma sağlayabilirler.  Birçok şifalı otların iyileştirici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Özellikle aleovera bitkisinin iyileştirici gücü ile ilgili birçok kanıt vardır. Örneğin eliniz yandığında aloevera bitkisinden bir parça kırıp sürdüğünüzde acının geçtiğini ve kısa bir zamanda iyileştiğini görebilirsiniz..

Ve diğerleri

  • Uykusuzluk için Papatya;
  • Hazımsızlık için dereotu veya nane;
  • Soğuktan korunmak için yaşlı çiçeği;
  • Gerginlik ve baş ağrısı için limon kremi;
  • Konsantrasyon ve ağız kokusu geliştirmek için biberiye.

Bitkilerin iyileştirici gücü