Beyin Tümöründe Beslenme

Beyin tümöründe en önemli yasaklı besin içlerinde şeker, glikoz, fruktoz, dekstroz bulunan yiyeceklerdir. Çünkü tümör hücreleri çok hızlı ürerler ve bu nedenden dolayı da diğer hücrelere göre daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Alınan kemoterapi ilaçları tümör hücrelerinin  beslenmesini engellemeye çalışırken, şeker içeren besin tüketimi ile tümörün üremesi için kaynak sağlamış oluruz. Beyin enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Alınan basit şeker çok hızlı bir şekilde beyne ulaşır. Bunula beraber  beyin tümörünün beslenme tedavisinde her türlü karbonhidrattan(basit veya komplex) uzak durulması gerekmektedir (tüm ekmek ve türevleri, patates, pirinç ve kurubaklagiller).

Beyin tümörü hastaları karbonhidratlar dışında et, tavuk, balık, süt ürünleri, yumurta, yeşil yapraklı sebseleri diledikleri kadar tüketebilirler .

Sadece protein içeren ketojenik diyetler beyin tümörü tedavisinde çok başarılı olur. Ketojenik diyet sayesinde vücudun enerji ihtiyacı karbonhidratlar yerine yağlardan karşılanır. Sağlıklı beyin hücrelerienerji ihtiyacını yağdan sağlayabilirken tümör hücreleri belenemez. Böylece hastalık gerilemeye başlar.  C vitamini ve omega-3 yağ asitlerinin beyin tümörünü küçültücü etkileri vardır.