Daha kaliteli sperme ulaşmak için ne yapmalı

Baba olmadan önce daha kaliteli sperme ulaşmak için ne yapmalıyım? Tükettiği yanlış besinler şu andaki sağlığınızı etkilemiş olabilir mi? ve Daha kaliteli sperme ulaşmak için ne yapmalı .? Baba olmadan önce neler yapmalısınız ve nasıl beslenmelisiniz. Yazımıza bir göz atın derim.

Daha kaliteli sperme ulaşmak için ne yapmalı

Hepimiz, sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmek için annelerin kendilerine, besin tüketimlerine dikkat etmeleri gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bebeğin anne rahmindeki sağlıklı gelişimi, bebek doğduktan sonraki hastalık risklerinin anne sağlığı ve beslenmesi ile direk ilişkisi olduğunu gösteren birçok araştırma vardır. Evet bu gerçekten çok önemli ve doğru bir bilgi. Peki babaların beslenmesine bağlı sperm kalitesinin düşmesi, sağlıksız bir döllenmeye ve sonuçta bebeğin sağlığını etkilemesi ihtimali var mı?. Babaların çocuğun sağlıklı dünyaya gelmesinde sanılandan daha fazla rolü var.

Babanın beslenmesi ve sağlık durumuna etkisi üzerinde bir çok araştırma yapılmıştır. Genetik olarak babadan cenine geçebilen hastalıklar olabiliyor. Bunun dışında babanın beslenmesi ve çevresel faktörlerden etkilenmesi(hareketsiz yaşam, sigara ve alkol tüketimi, fazla kilo vb)de ceninin sağlığı ve hastalık risklerini etkileyebiliyor.

Bir çift çocuk sahibi olmadan önce yaşam tarzını, beslenme alışkanlıklarını ve genetiğini kontrol ettirmelidir. Tekrar altını çiziyorum. Çift yani hem anne hem de baba adayı.

Daha kaliteli sperme ulaşmak için ne yapmalı

Daha kaliteli sperme ulaşmak için ne yapmalı hakkında bir çalışma

Babanın yanlış beslenme alışkanlıkları ve yaşam düzeni ile ortaya çıkan problemleri döllenmeanında spermi ile beraber bebeğe aktarılabiliyor. London bilim dergisinin 22 Ocak 2016 sayısında bu konuda yapılan bir araştırmaya yer verilmiş. Babanın yaşam şekli ve besin tüketiminin spermin kalitesini ve içeriğini etkilediğini belirten çalışma babanın diyetinde ve yaşam şekline yapılan değişikliklerden bebeğinde etkilendiğini göstermiştir. Bebek sağlığı üzerine olumlu veya olumsuz etkisi anne kadar olmayabilir. elbette bu konuda annenin sağlığı çok önemli. Dokuz ay annenin karnında büyüyecek ve annenin yediğinden, içtiğinden ve duygusal durumundan etkilenecek. Ancak özellikle döllenme sürecinden önce,hem baba hem de anne sağlıklı beslenir ve yaşam değişikliği yaparak dikkat ederlerse daha sağlıklı bebekler ve nesiller yaratabiliriz.

Babalar neye dikkat etmeli

Daha kaliteli sperme ulaşmak için ne yapmalı

  • Öncelikle düzensiz sosyal hatanın değiştirmeli. Uyku saatlerine dikkat etmeli
  • Alkol tüketimini sınırlandırmalı.
  • Sigaradan uzak durmalı
  • Daha hareketli bir yaşam için aktiviteyi artırmalı
  • Kilo problemi varsa kontrol altına almalı
  • Kişiye özel sağlıklı bir beslenme programı uygulamalı. beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmeli
  • Eşiyle daha fazla kaliteli vakit geçirip ortak paylaşımlarını artırmalı
  • Yetersiz, dengesiz ve düzensiz beslenme sperm kalitesini etkileyebiliyor.