Diyet Konusunda Genel Bilgiler

Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı uygulamak için bilmemiz gerekenler var. Hadi ben diyete başlıyorum diyerek başladığınız programlar sürdürülebilir olamayabilir. Diyet konusunda genel bilgiler bu yazımı bilinçli bir beslenme programına başlayacaklar için yazdım.

KİLO VERME:

Kilo verebilmek için sağlıklı, dengeli kişiye özel ve sürdürülebilir tıbbi beslenme programı uyguluyoruz. Başlangıçta istenen kan tahlilleri, sağlık durumunuz, yaşınız, aktiviteniz, besin ve öğün alışkanlıklarını, sosyal hayatınıza göre tamaman beraber belirleyeceğimiz programla takip ediyoruz. İletişim, düzenli devamla hem sağlıklı beslenmeyi hemde sağlıklı kilo kaybını deneyimliyorsunuz. Beslenme programı yağ yakımınızı hedeflediği için kas oranınız azalmadan bölgesel olarak da incelmeniz sağlanıyor. Yani 3 kilo verip 5 kilo vermiş gibi gözüküyorsunuz. Diyet konusunda genel bilgiler devam ediyor.

Diyet Konusunda Genel Bilgiler

KİLO ALMA  

Diyet konusunda genel bilgiler

Diyetle alınan enerjinin harcanandan daha az olması veya alınan besinlerin vücut tarafından kullanılamamasıdır. Harcanan kadar enerji alınamaması, diyetin kalite ve miktar yönünden yetersiz oluşundan ileri geldiği gibi, sindirim bozuklukları, dolaşım bozuklukları, enfeksiyon ve parazitler gibi nedenlerle, alınan besinlerin vücutta kullanılmasının engellenmesi sonucu da olabilir. Ayrıca hormonal problemler de enerji harcamasını hızlandırır.
Diyetin kalite ve miktar yönünden yetersiz oluşunun birçok nedeni vardır. Bilgisizlik yüzünden yetersiz ve dengesiz beslenme, okul çağı çocuklarının okulda besin değeri düşük şeyler alarak beslenmesi, yoksulluk, hastalık durumunda artan gereksinimin bilgisizlik ve yanlış inançlar nedeniyle karşılanamaması, ailede yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlığının olması sık sık ve yanlış uygulanan zayıflama rejimleri, fiziksel aktivitenin fazlalığıdır.
Bu nedenlerden dolayı öncelikle zayıflığın nedeni bulunmalıdır. Eğer zayıflık, besinlerin vücutta kullanılması ile ilgili bir bozukluktan meydana geliyor ise diyetten bir sonuç alınamaz. Önce bu bozukluk tedavi edilmelidir. Eğer zayıflığın nedeni diyet enerjisinin yetersizliği ise bu durum diyetle düzeltilir.

Diyet Konusunda Genel Bilgiler

 

HAMİLE BESLENMESİ:

Bilinenin aksine gebelikte fazla beslenme de yetersiz beslenme kadar anne ve bebek sağlığına zarar verir. Gebelik süresince alınan aşırı kilolar zor yada sezaryanla doğum, doğum tarihinin gecikmesi, bebeğin bağırsaklarındaki ilk dışkının yutulması gibi anne ve bebek için riskli durumlara neden olabilir. Annelerin gebelik süresince yetersiz kilo almaları bebeğin düşük doğum ağırlıklı doğma riskini arttırırken annede de bazı sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Gebelikte tıbbi beslenme takibinin yapılması bebeğin sağlıklı gelişmesi ve annenin sağlığı için çok önemlidir. Diyet konusunda genel bilgiler bu dönemde çok önemlidir.

Diyet Konusunda Genel Bilgiler

 

EMZİKLİ BESLENMESİ :

Büyümenin en hızlı olduğu yeni doğan döneminde bebeğin yaşantısında en önemli şey beslenmedir. ANNE SÜTÜ bebeğin sağlığı, tüm besin öğeleri gereksinimlerini karşılaması, kolaylıkla sindirilebilir ve enfeksiyonlara karşı koruması açısından yeri doldurulamaz bir besindir. Anne sütü doğumdan sonraki ilk 1 saatlik süre içinde, su dahil hiçbir ek besin olmaksızın bebeğe verilmelidir.

Başarılı bir emzirme için yeterli ve dengeli beslenme çok gereklidir. Emzirmede annenin sağladığı süt, beslenmesinin bir ürünüdür. Emziren bir annenin beslenmesindeki amaç kendi fizyolojik gereksinimlerini karşılayarak, vücudundaki besin yedeğini dengede tutmak ve salgılanan sütün gerektirdiği enerji ve besin öğelerini karşılamaktır. Emzirme döneminde annenin besin tüketimine yapılacak ekler bebeğin ve annenin durumuna göre değişmektedir.

Emzikli kadınlar için artan enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral gereksinimleri belirlenirken kişisel ayrıcalıklar da göz önüne alınmalıdır.

Ayrıca unutulmamalıdır ki annenin aldığı besinlerin görüntüsü sütün içeriğine yansımaktadır. Diyet konusunda genel bilgiler.

Bu dönemde beslenmenin bilinçli bir şekilde yeterli ve dengeli planlanması bebeğin sağlıklı gelişimini ve annenin süt veriminin artmasını sağlayacaktır. Bu dönemde beslenme açısından profosyonel bir destek; bebeğin ileride sağlıklı bir yetişkin olması ve anne sağlığı için atılan önemli bir adımdır.

HASTALIKLARDA DİYET :

Aslında tıbbi beslenme tedavisindeki en önemli amaç bireylerin hastalanmalarını önleyebilmektir. Yani koruyucu sağlık hizmetidir. Ancak yanlış beslenme, olumsuz yaşam koşulları ve stres içerisinde geçen zamanda sağlıklı beslenmenin önemi ve gerekliliği bazen hastalıklar ortaya çıktıktan sonra anlaşılabiliyor. Hastalıkrda beslenme programının hedefi hastalık seyrini azaltmak, sözkonusu problemde ortaya çıkan olumsuz kan sonuçlarını düzeltmek, ilaç kullanımını en aza indirebilmektir. Tıbbi beslenme tedavisi ile kalp, karaciğer, böbrek, vitamin ve mireal yetersizlikleri, migren, tansiyon gibi bir çok hastalıkta destek verilerek yaşam konforunu artırabiliriz.

Diyet Konusunda Genel Bilgiler

İNSÜLİN DİRENCİ, REAKTİF HİPOGLİSEMİ VE DİABET :

Son yıllarda en çok rastladığımız metabolik hastalıklardır. Sağlıklı, kişiye özel bir tıbbı beslenme programı ile tamamen kontrol altına alınabilir.En önemli belirtileri kişinin anlamsız şekilde az yese ve aktivitesini artırsa bile özellikle karın ve mide bölgesinde yağlanarak kilo alması, uzun açlıklarda ciddi tatlı isteği, sinir, konsantrasyon eksikli, akşam 17.00 den sonra sürekli bir besin tüketimidir. İlerleyen durumlarda gece uykudan uyanıp besin tüketimleri başlar. Tıbbi beslenme tedavisine başladığımız 2. Günden itibaren bu belirtilerin %80’i gider ve tam uygulama ve takiple 1-1,5 ay gibi bir sürede kilo kaybı, kan şekerinin kontrolü tamamen gerçekleşir.

Diyet Konusunda Genel Bilgiler

ÇOCUK BESLENMESİ:

Çocuk beslenmesinde amaç büyüme ve gelişmenin sağlıklı bir şekilde devam etmesidir. Bir yetişkin gibi düşünemeyiz. Çocuğa yasaklar koymadan acıkmasını engelleyecek bir beslenme programı ile takip edildiğinde çok rahatlıkla kilo kontrolü sağlanır. Eğer iyi bir iletişim, çocuğun istekleri, konforu sağlanmazsa bir yiyeceğine 5 yer ve amacın tamamen dışına çıkılır.

Diyet Konusunda Genel Bilgiler

 

KAN MORFOLOJİSİ VE KARANLIK ALAN MİKROSKOBU:

Kişilerin yaşam enerjisini bir damla kan gösterir. Kan hücrelerinin şekli ve özellikleri birçok bilgi verir. Bu bir diyagnostik prosedür değildir. Ancak kanın toksik yüklenmesi kişinin sağlık durumu ile ilgilidir. Kan morfolojisini beslenme etkiler ve bu morfolojik değişikliklerin anlamları vardır.

1 DAMLA KANLA HASTALI OLUŞMADAN 2 SEVİYE ÖNCESİNİ, EMİLİM VE SİNDİRİMDEKİ YETERSİZLİKLERİ, BESİN ALERJİLERİNİ görerek kişiye özel tıbbi beslenme programını oluşturabiliriz.

Diyet Konusunda Genel Bilgiler