Etler

Öncelikle vücudun kaliteli protein ihtiyacın en iyi et tüketimi ile karşılayabiliriz.  Protein; sudan sonra, vücudun büyümesi, gelişmesi ve hastalıklardan korunması için gerekli olan en önemli besin maddesidir. Etler özellikle A, D, B12 vitaminlerinden   çinko, magnezyum, demir, fosfor, kobalt minerallerinden zengindir. Özellikle demir, ette organizmanın kolayca kullanabileceği bir şekilde bulunur. Bunun için anemik bireylerin kırmızı et tüketmesinde fayda vardır.

Etler Miktar Kalori
Bıldırcın (gr) 100 gr 192
Güvercin (gr) 100 gr 294
Sülün (gr) 100 gr 181
Tavşan (gr) 100 gr 162
Dana eti, az yağlı (gr) 100 gr 156
Dana eti, orta yağlı (gr) 100 gr 190
Dana eti, yağlı (gr) 100 gr 223
Domuz eti, az yağlı (gr) 100 gr 472
Domuz eti, orta yağlı (gr) 100 gr 513
Domuz eti, yağlı (gr) 100 gr 553
Koyun eti, az yağlı (gr) 100 gr 247
Koyun eti, orta yağlı (gr) 100 gr 263
Koyun eti, yağlı (gr) 100 gr 310
Keçi eti (gr) 100 gr 145
Sığır eti, az yağlı (gr) 100 gr 225
Sığır eti, orta yağlı (gr) 100 gr 263
Sığır eti, yağlı (gr) 100 gr 301
Jambon (%11 yağlı) (gr) 100 gr 182
Kavurma (gr) 100 gr 670
Pastırma (çemenli) (gr) 100 gr 250
Pastırma (çemensiz) (gr) 100 gr 269
Salam (gr) 100 gr 450
Sosis (gr) 100 gr 322
Sosis (EBK Tipi) (gr) 100 gr 203
Sucuk (100gr) 100 gr 452
1 ince dilim halka sucuk 100 gr 179
Akciğer (dana) (gr) 100 gr 106
Beyin (bütün çeşitler) (gr) 100 gr 125
Böbrek (kuzu) (gr) 100 gr 105
Dalak (sığır, dana) (gr) 100 gr 104
Dil (dana) (gr) 100 gr 130
İşkembe (sığır) (gr) 100 gr 100
Karaciğer (dana) (gr) 100 gr 140
Karaciğer (tavuk) (gr) 100 gr 129
Yürek (dana) (gr) 100 gr 124
Et suyu tozu, yemek kaşığı 1 Yemek kaşık 39
Et bulyon, adet (5 g) 1 adet 11
Et suyu tozu, yemek kaşığı (5 g) 1 Yemek kaşık 19
Dana kıyma, orta yağlı (gr) 100 gr 190
1/2 boy sosis 1 adet 90
1 adet parmak sosis 1 adet 90
1 ince dilim salam 1 adet 45
echo <<
 

EOF;