Gebelik öncesi diyetle kız veya erkek çocuk sahibi olma ihtimali var mı?

Gebelikte diyetin ve diyetisyenin önemi ve çocuğun cinsiyetine etkisi var mı?. Gebelik öncesi diyetle kız veya erkek çocuk sahibi olma ihtimali var mı? Bir bakalım.

Exeter ve Oxford Üniversitelerinin araştırmasına ve Proceedings of the Royal Society Biyolojik Bilimler dergisinde yayınlanan makalelere göre, gebe kalmadan önce yüksek kalori alımı erkek çocuğa, kalsiyum ve magnezyum açısından yüksek bir diyetin de kız çocuğa sahip olma ihtimalini arttırdığı ortaya çıkmıştır.

Gebelik öncesi diyetle kız veya erkek çocuk sahibi olma ihtimali var mı?

 

Gebelik öncesi diyetle kız veya erkek çocuk sahibi olma ihtimali var mı? araştırma sonuçları

Araştırmada İngiltere’de gebe kalmak isteyen veya ilk kez gebe kalmış 721 kadınla çalışılmıştır. Kadınlardan, gebe kalana kadar ki süreçlerindeki yeme alışkanlıklarını kayıt etmeleri istenmiştir. Araştırma kapsamına alınan kadınlar; günlük tüketilen kalorilerin miktarına göre üç gruba ayrıldılar. En yüksek kaloriyi alan kadınların % 56’sı erkek çocuğa sahip oldu. ”Gebelik öncesi diyetle kız veya erkek çocuk sahibi olma ihtimali var mı?” sorusuna bir ışık tutar mı?

Başka bir deyişle erkek çocuk isteyen kadınlar, kahvaltıda mısır gevreği de tüketmeli. Gün içinde muz yemeli, daha fazla tuz kullanmalıdır. Günlük besin tüketim miktarlarını da 400 kalori civarında artırmalıdır. Bu sayede yüksek glikoz düzeyleri erkek embriyoların gelişimini teşvik ederek, erkek çocuk olasılığını arttırdığı gözlemlenmiştir. Yüksek kaloriye ek olarak da, anne adayının o dönemde C, E ve B12 vitaminlerini de daha yüksek miktarda tüketmiş olmaları gerekmektedir.

Gebelik öncesi diyetle kız veya erkek çocuk sahibi olma ihtimali var mı

Yumurtlamadan 3-4 gün öncesine kadar sodyum ve potasyumdan düşük, kalsiyum ve magnezyum açısından zengin bir diyetin de bebeğinizin kız olma şansını artırabileceği sonucuna varılmıştır.

Araştırmada anne adaylarına gebe kalma sürecinden 9 hafta önce özel bir diyete başlatıldı. Çalışmada, diyet listesine tam uyan 32 kadının % 81’i kız bebeğe sahip oldu. Diyet içeriğinde günlük 500 gram süt veya süt ürünleri ve 1 yumurta yemeleri istendi. Yüksek potasyum içeriğine sahip olan çiğ sebze ve meyveler sınırlandırılarak tuzsuz bir diyet programı önerildi. Bunun dışında da mineralli su, magnezyum ve çeşitli vitaminler ile desteklendi.

Her şeyden önce çocukların sağlıklı doğması önceliğimiz olsa da, bu araştırmalar beslenmenin önemi için farklı bir bakış sunmuştur. Kız veya erkek çocuğa sahip olmak isteyen ailelere de bu araştırmaların güzel bir umut olmasını dilerim.