Kan Morfolojisi ve Karanlık Alan Mikroskobu

Kan morfolojisi ve karanlık alan mikroskobu hangi teşhislerde kullanılır? Sadece bir damla kan alarak mikroskop altında incelediğimizde sizinle ilgili inanılmaz keşifler yapabiliyoruz. Kan morfolojisi ve karanlık alan mikroskobu o anki sağlığınızı vücudunuzun nelerle baş etmeye çalıştığını gözler önüne seriyor.Kanınızı tertemiz sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Oysa kanınızda bakteriler, mantarlar, kollesterol ve ürikasit kristalleri vs birçok steril olmayan madde var. yaniiii kanımız sanıldığı gibi steril bir sıvı değildir. 

Kan Morfolojisi ve Karanlık Alan Mikroskobu

Kan Morfolojisi ve Karanlık Alan Mikroskobu ne işe yarar?

Kan hücrelerinin şekli ve özellikleri bize birçok bilgi verebildiği gibi canlı kan analizinde görülen bakteri, mantar, fibrin iplikçikleri, ürik asit ve kolesterol kristalleri yaşam ve beslenme şeklindeki yapılması gereken değişiklikleri net olarak gözönüne serer. Kanın toksik yüklenmesi kişinin sağlık durumu ile ilgilidir. Kan morfolojisini beslenme etkiler ve bu morfolojik değişikliklerin anlamları vardır.Kanımızın hücrelerimize besin ve oksijen taşır ve hücrelerdeki atıkların temizlenmesine yardımcı olur. Bu sayede hücrelerimiz arasındaki bağlantıyı sağlar. Kan insan ve hayvanların yaşam kaynağıdır. Kanda meydana gelen problem tüm hücre ve organları etkiler. Kandaki temizlenme, düzelme yine aynı şekilde tüm hücre ve organları dolayısıyla tüm bedeni etkiler.

Canlı Kan Analizinin avantajları

  • Su ihtiyacınızı belirler. Vücudun suya ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterir.
  • Toksik etki altında olan organları göstererek önlem alabilmenizi sağlar.
  • Protein, karbonhidrat ve yağların emilim ve sindiriminde herhangi bir sorun olup olmadığını gösterir. Sorun varsa bundan en fazla hangi organların etkilendiğini tespit eder.
  • Günlük yaşam tarzınız ve alışkanlıklarınız siz ne kadar stres altında bırakıyor ve siz bundan ne kadar etkileniyorsunuz hakkında bilgi verir.

Kan Morfolojisi ve Karanlık Alan Mikroskobu

  • Kan hücrelerinin durum ve şekillerine göre yaşam tarzınızı belirlememizi sağlar.
  • İdeal kan hücresi durum ve şeklini yaratabilmek için gerekli beslenme planını oluşturmayı sağlar.
  • Mantar, virüs ve bakterilerden ne kadar etkileniyorsunuz. Bunu belirleyerek gerekli önlemleri almanızı sağlar.

Bütün bunları sadece bir damla kanınızla görebiliyoruz. Bunu yaparken kanınızı izleyebiliyorsunuz. Karşılıklı oturup kanınızdaki eritrosilerin, lökositlerin durum, yapı büyüklüklerini ve nedenlerini açıklayabiliyoruz. Bunları nasıl düzeltebileceğinizi ve ideal kan hücresi şekillerini anlatıyoruz. Verilen beslenme programı ve yaşam değişikliğini uyguladıınızda bir ay içinde çarpıcı değişiklikleri net olarak görebiliyorsunuz.

Eğer sizde kendinizi mutsuz, yorgun, halsiz hissediyorsanız kan analizinize baktırmanız çok yararlı olacaktır.