Kilo Verme Programlarına Başlamadan Önce Yaptırmamız Gereken Testler

Kilo verme programlarına başlarken hangi noktalara dikkat etmeliyiz?Kilo verme programlarına başlamadan önce yaptırmamız gereken testler hakkında bilgi vermek istiyorum. Programa başladığınızda ilk olarak kan tahlili (Açlık kan şekeri, HDL- kol, VLDL- kol, VDL-kol, total kol, trigliserit, üre- kreatinin, tam kan sayımı) ve dahili bir doktor muayenesi yapılır. Vücut analizinize bakılır. Kas, yağ, su miktarları ve metabolizma hızınız ölçülür. Yapılan incelemelerde fazla kilolarınızın altında yatan herhangi bir hastalık olabilir mi araştırılır. Eğer ilk kan sonuçlarınızda şüphelenilen herhangi bir sorun varsa sizden daha ayrıntılı olarak rahatsızlıkla ilgili başka testleri yaptırmanızı isteyebiliriz. Bu kan sonuçlarınızda normalin üzerinde değerler varsa diyetiniz bunları normale getirilmek üzere özel olarak düzenlenir.

İzlenecek yol

Doktor muayenesinden sonra diyetisyeniniz tarafından kan tahlili ve muayene bulgularınızın ışığında size özel diyet programı düzenlenir. Merkezimizde aç kalma yada tek besine dayalı beslenme ,çok düşük kalorili diyetler veya zayıflamanız için çeşitli besin destekleri önerilmesi söz konusu değildir. Diyetler bir insanın günde alması gereken karbonhidrat, protein ve yağdan dengeli, vitamin ve mineralden zengin olarak hazırlanmaktadır.

Kilo Verme Programlarına Başlamadan Önce Yaptırmamız Gereken Testler

Kilo verme döneminde alınması gereken minimum değerler belirlenirken koruma döneminde yavaş yavaş artırılıp max çıkartılır. Bilinçli kilo verip korumayı öğrenebilmeniz için merkezimizle iletişimi kopartmamanız, düzenli olarak gelmeniz ve diyetle ilgili söylenenleri yapmanız gerekir.

Her hafta diyetisyeninizle bir kez kontrole girerek diyet uygulamalarınız ve haftalık tüketimleriniz takip edilmektedir. Program süresince kilo kaybınıza bağlı olarak, bir davete gidecek veya bir etkinliğe katılacaksanız o günün özelliğine göre diyet listelerinizde özel değişiklikler yapılabilmektedir. Kilo verme programlarına başlamadan önce yaptırmamız gereken testler çok önemlidir.

Kilo verme programlarına başlamadan önce yaptırmamız gereken testler

Kilo verme programlarına başlamadan önce yaptırmamız gereken testler

Kilo verme döneminden sonra verilen kiloların ömür boyu korunması amacıyla en az kilo verme dönemi kadar önemli olan koruma dönemine geçilir. Sağlıklı ve kalıcı bir zayıflama için koruma dönemi çok önemlidir. Bu dönemde diyet listelerinin kalori miktarları belirli oranlarda artırılarak kilonuzu nasıl koruyabileceğniz dikkatli bir şekilde öğretilir. Koruma döneminde verilen diyetlerin kalorisi önce Bazal Metabolizma Hızınızdan ayarlanır. Daha sonra yavaş yavaş artırılarak günlük almanız gereken enerji miktarına kadar çıkılır. Her bireyin kilosunu koruyabilmesi için alması gereken enerji miktarı farklıdır.

Diyet proramınız bittikten sonra hedefe tam olarak ulaşıldığında eğer diyetinizin enerjisini birden bire almanız gereken max kaloriye çıkartırsanız hızla ne olduğunu anlamadan tekrar kilo alırsınız. Eğer program süreniz boyunca size verilen diyet programına tam olarak sadık kalırsanız metabolizmanız ve mide kapasiteniz artık bu yeni beslenme tarzına adapte olmakta ve beslenme düzeni de disipline olmaktadır. Hiçbir zayıflama programı yoktur ki beslenme alışkanlığını kontrol altına almadıkça kalıcı zayıflama mümkün olsun. Koruma döneminde de haftada 1 defa kontrole gelmeye devam etmelisiniz.