Neden kilo veremiyorum

Dışarı çıktığınızda düşük karbonhidrat alarak tüketebileceğiniz besinler vardır. Dışarıdayken düşük karbonhidratlı bir diyet uygulamak özellikle fast-food tüketmek zorundaysanız zor olabilir. Çünkü bu yemekler genellikle ekmek ve türevlerinden zengin glisemik indexi yüksek karbonhidratlı besinlere dayanıyor. Bu yazım kendinize neden kilo veremiyorum diye sorduğunuzda destek olacak diye düşünüyorum.

Neden kilo veremiyorum

Neden kilo veremiyorum demeden önce 

Neyse ki, çoğu fast-food lokantası, düşük karbonhidratlı seçenekler sunabiliyor. İşte, karbonhidrat alımınızı azaltabilmek için size önerebileceğimiz 7 lezzetli fast food ve küçük düzenlemeler.

Deniz ürünleri ile yapılmış sandviç

Böyle bir sandviçin alt kısmındaki ekmeği tüketmemeniz 50 gr karbonhidrat eksik almanızı sağlar. Bol protein almanızı sağlayan bu sandviçi bu şekilde masumlaştırabilirsiniz.

KFC Izgara Piliç

Neden kilo veremiyorum

Kızarmış tavuk sağlıklı bir seçim değildir. Tavuk kızartma sırasında çok miktarda yağ emiyor.Bitkisel yağların yüksek sıcaklıklara ısıtılması zararlı bileşikler üretir.Bunlar, kalp rahatsızlığı, kanser ve diğer sağlık sorunları riskini artırabilir. Buna ek olarak, KFC’de kızarmış tavuk   8-11 gram fazladan karbonhidrat içerir.Izgara tavuk çok daha iyi bir seçenektir ve birçok KFC (Kentucky Fried Chicken)’mevcuttur. Izgara edilmiş KFC tavuklarının her bir parçası 1 gramdan daha az karbonhidrat içerir.

Kahve veya Çay

Süt tozu veya krema eklediğiniz kahve veya çayınızın karbonhidrat miktarı da artar. Bunun yerine yarım yağlı süt, badem veya sütü ekleyerek tükettiğinizde karbonhidrat alımınızı düşürmüş olursunuz. Kahve veya çayınıza şeker eklediğinizde 1 kesme şeker için 4 gr karbonhidrat almış olursunuz. Buna dikkat etmezseniz neden kilo veremiyorum diye düşünüp durabilirsiniz.

Chipotle Meksika kökenli Amerika’da yüze yakın şubesi bulunan bir fast food zinciridir.

Chipotle kasesi son derece popüler hale gelen bir fast-food Meksika lokantasıdır. Diğer fast food zincirlerinden daha sağlıklıdır. Çünkü yüksek kaliteli malzemeler kullanır ve hayvan refahı ve sürdürülebilir tarım uygulamaları üzerinde durmaktadır. Chipotle, düşük karbonhidratlı yemekler hazırlamayı da kolaylaştırmaktadır. Et veya tavuk, ızgara sebzelerden oluşan bir salata. Bu yemek aynı zamanda yüksek kaliteli protein ve posa alımını sağlar. Yüksek protein ve fiber alımı, beyninize tam doyduğunuzu söyleyen ve aşırı yemeyi önlemeye yardım eden bağırsak hormonları PYY ve CCK üretimini artırır.

Marulla Sarılı Burger

Marulda sarılı topuz burger, düşük karbonhidratlı, fast-food yemek standardıdır. Protein değeri yüksektir.

Neden kilo veremiyorum

Pide arası döner

Yine pidenin bir tarafını alıp etin tamamını tüketerek karbonhidrat alımınızı düşürüp protein alımınızı artırabilirsiniz.

Etli veya peynirli salata

Neden kilo veremiyorum

Bir çok fast food restoranında rahatlıkla bulabileceğiniz etli veya peynirli yeşil salataları tercih etmeniz fazla kalori alımınızı engellediği gibi hem hızlı, hem hazır hem de doyurucu bir öğün geçirmenizi sağlar.