Okul Çağındaki Çocukların Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmeli

Okul çağındaki çocuklar hangi besinleri daha çok tüketmeli? 

Bu dönem, 6-12 yaş arasındaki çocukları kapsar. Okul çağı çocuklarında sağlıklı ve dengeli beslenme, ilerleyen yaşlardaki sağlık durumunu yakından ve temelden ilgilendirir. Okul çağında yetersiz ve dengesiz beslenme ders başarısını, fiziksel, psikolojik ve metabolik sağlığı olumsuz etkiler. Yanlış beslenme, başta şişmanlık olmak üzere aşırı zayıflık, diş çürükleri, kansızlık, boy kısalığı ve kemik gelişiminin bozulmasına neden olur. Gerekli önlemler alınmadığında, bağışıklık sistemi zayıflar ve hastalıklara karşı direnç azalır.

İlkokul çağı (6-12 yaş) çocuğunuzda hızlı büyüme ve gelişmenin başladığı dönemdir. Bu dönemde, çocuk sadece sizin yanınızda değildir; günün büyük bir kısmını okulda geçirmektedir. Bundan dolayı, okul çağına gelen çocuğun beslenmesini hem siz hem de okul yönetimi etkilemeye başlayacaktır.

İlerleyen yaşlarda kronik hastalıklardan korunmak ve beslenmeye bağlı riskleri ortadan kaldırabilmek için bu dönemde sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları edinmek ve yeterli beslenmek çok önemlidir. Okul dönemi boyunca çocuğunuzun büyüme ve gelişmesini izleyebilmek için boy uzamasını takip edin. Çocuğunuza sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı edindirmek ve besin seçimlerini etkilemek için ona en başta siz örnek olmalısınız.

Elinizdeki olanaklarla çocuğunuzu yeterli ve dengeli beslemeye çalışırken, beraberinde ona beslenmenin önemini, tüketmesini istediğiniz veya kendi isteği ile tükettiği besinlerin sağlığı üzerine olumlu ve olumsuz etkilerini anlatıp beslenme konusunda bilinçlenmesini sağlamalısınız.

Eğer çocuğunuzun kalkış, yatış, ders çalışma, dinlenme, yemek yeme saatlerini planlamasını sağlayabilirseniz hem ders başarısı artar hem de sağlıklı beslenmesini desteklemiş olursunuz..