Vücut Yağından Kilo Vermek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz

Kilo verirken bölgesel olarak incelebilmeniz için yağdan kilo vermelisiniz. Vücut yağından kilo vermek için nelere dikkat etmeliyiz. Kilo verirken vücut bileşiminde hedefleyeceğimiz en önemli parametre yağdır.

İdeal bir beden bileşimi için vücuttaki kas miktarının yağ miktarının 2-3 katı kadar olması gerekir. Spor yapan bireylerde bu oran 4’tür. Bunun için günlük alınması gereken kalorinin %55’inin karbonhidratlardan (çoğunluğu kompleks karbonhidrat olmalı), %15-20’sinin proteinlerden geri kalanının da yağlardan karşılanması gerekir.

Vücut yağından kilo vermek için nelere dikkat etmeliyiz

Yağ kaybı için nasıl beslenmeliyiz

Dengeli beslenme planı içinde 5 grup besin yer alır. Bu 5 grup besin: Ekmek, et, süt-yoğurt, sebze-meyve, yağ ve şeker grubudur. Eğer dengesiz, sadece bir gruba dayalı bir beslenme programı uzun süre uygulanırsa ideal beden bileşimi bozulur ve beraberinde uzun vadede çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabilir. İlk etapta saçlar dökülmeye, tırnaklar kırılmaya, ciltte sorunlar oluşmaya, daha sonra da organlarda sorunlar çıkmaya başlar. Beslenmeye bağlı oluşan bu sorunların bir kısmı geri dönüşümü olmayan problemlerdir.

Yazının devamını okumak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/Saglik/2013/02/28/vucut-gelistirenler-dikkat