Kalori Cetveli

Ana Sayfa / Kalori Cetveli
Meyve Değişimi

Meyve Değişimi

Taze meyvelerin tüketiminde kalori oranlarına dikkat etmemiz gerekir mi? Meyve değişimi ve tüketim miktarları ile ilgili bilgileri bu yazımda derledim. Hangi meyvede...

Yağlar

Yağlar

İnsan ve hayvanların enerji kaynağıdır. Yağdan tamamen fakir bir diyetle kilo vermek sağlığı olumsuz etkilerken, A,D,E,K vitaminleri gibi yağda eriyen vitaminlerin vücutta...

Tahıllar

Tahıllar

Tahıllar, bitkilerin yenilebilen tohumlarıdır. Buğday, çavdar, mısır, pirinç ve yulaf gibi tahıl taneleri ve bunlardan yapılan un, makarna, şehriye, bulgur, yarma, gevrek...

Süt ve Süt Ürünleri

Süt ve Süt Ürünleri

Süt, C vitamini ve demir dışındaki vitamin ve mineraller için çok iyi bir kaynaktır. Kalsiyum ve fosfor başta olmak üzere protein, A...

Sebzeler

Sebzeler

Sebzeler günlük protein tüketimine çok az katkıda bulunurken vitamin ve minerallerden zengindir. Bağırsak hareketlerine yardımcı olurlar. Zayıflama programında günlük salatalar dahil en...

Etler

Etler

Öncelikle vücudun kaliteli protein ihtiyacın en iyi et tüketimi ile karşılayabiliriz.  Protein; sudan sonra, vücudun büyümesi, gelişmesi ve hastalıklardan korunması için gerekli olan en...

Çerezlerin Hastalıklara Olan Faydaları

Çerezlerin Hastalıklara Olan Faydaları

Hangi çerez hangi hastalığın tedavisinde kullanılır? Çerezler Kuruyemişler sağlık açısından son derece faydalı besinlerdir. Badem, fındık ve cevizin kolesterol oranının düşmesine katkı...