Kefir Nedir

Kefirin insan sağlığına ne gibi yararlı katkıları vardır?

Kefir; Kafkas kökenli geleneksel bir süt içeceğidir. Kefir tanelerinden veya kefir kültüründen elde edilir. Kefiri diğer mayalanarak elde edilen süt ürünlerinden farkı; bakteri ve maya içeren kefir tanelerinden yapılıyor olmasıdır. 
Kefir; yararlı bakteri ve mayalarla beraber çeşitli vitaminler, mineraller ve elzem aminoasitlerden de zengindir. İçeriğindeki fazla miktarda triptofan, kalsiyum, magnezyum ve B vitaminlerinden dolayı sakinleştirici etkisi olduğu bilinmektedir.
 
–KEFİR NASIL HAZIRLANIR?
Çiğ sütün kaynatılır ve 20 ° C-25 ° C’ye kadar soğutulur. Sütün %5 i kadar büyüklükte kefir tanesiyle mayalandırılır. (20 ° C-25 ° C) Mayalanma işlemi 18-24 saatte gerçekleşir. Daha sonra elekle taneler ayrılır. Soğutulur. 4 ° C’de saklanmalıdır. Kefir İnek, keçi, koyun, hindistan cevizi, pirinç ve soya sütlerinden üretilebilir ve her yaştan bütün bireyler rahatlıkla tüketebilir. Kefir bir probiyotiktir. Probiyotikler vücudu zararlı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan, bağışıklığınızı güçlendiren, bağırsaklar için yararlı mikroorganizmalar içerirler.
Kefirin düzenli tüketiminin; Bağırsak hastalıklarını hafifletebileceği, bağırsak hareketlerini arttırabileceği, gaz ve şişkinliği azaltabileceğini belirtmektedir.
LAKTOZ INTOLERANSI OLAN BİREYLER KEFİRİ RAHATLIKLA TÜKETEBİLİRLER.
 Laktoz intoleransı; laktaz enzimi yetersizliği nedeniyle laktozun sindirilememesi sonucu bireyin karın bölgesinde ağrı, şişkinlik, bulantı ve ishal gibi mide ve sindirim sistemi problemlerinin görülmesidir. Kefir, Laktoz intoleransı olan bireylerde yoğurda bir alternatif olarak rahatlıkla önerilebilir.