Yeşil Çayın Sağlığımız İçin Faydaları

Yeşilçayın vücudumuza faydaları ve zararları nelerdir?

Bağışıklık sitemi zayıf olanlar, herhangi bir kronik rahatsızlığı olanlar doktoruna danışmadan yeşil çay kullanmamalıdır. Örneğin Troid hastaları yeşil çay kullanımında kendi iradeleri ile hareket etmemelidir. Kesin olan bir şey varsa o da yeşil çayın doğru hazırlanıp tüketildiği takdirde sağlığa son derece faydalı olacağıdır. Yeşil çayda  kateşinler, epigallokateşin gallat (EGCG) gibi flavonoidler, polifenoller vardır. E vitamini açısından zengindir. Krom, manganez, selenyum, C vitamini bulunur. Güçlü bir antioksidandır.  İçerek tüketmenin dışında yaralanmış bölgeye tampon yapabilirsiniz. Yeşilçay anti bakteriyel ve antiviral özelliğinden dolayı bir çok alanda kullanılmaktadır .

Yeşil çayın zengin içeriği nedeni ile diyet yaparken 1-2 fincan tüketilmesi faydalıdır. Kalp hastalıklarında, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarda kullanımı olumlu sonuçlar verir.  Yeşil çayın Kansere faydası olduğu tespit edilmiştir. Bakteriyel ve viral hastalıklara karşı direnç sağlar. Kemik- mineral yoğunluğunu arttırır. Bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olur. Diyet yaparken zindelik verir.Migreni hafifletir. Ağız kokusunu giderir.
Yeşil çayın faydalarının yanında bazı zararlarını da olduğunu unutmamak gerekir.  Sık idrara çıkma, bulantı, kusma, uykusuzluk gibi zararlar söz konusu olabilir. Kafeine hassasiyeti olanlar içmemelidir. Kalp hastalıklarına iyi geldiği bilinse bile mutlaka doktora danışarak kullanılmalıdır. Hamileler ve emziklilerin tüketimi çok sınırlanmalıdır. Troit hastalarının da kafalarına göre yeşil çay tüketmesi doğru değildir.