Taze meyvelerin tüketiminde kalori oranlarına dikkat etmemiz gerekir mi? Meyve değişimi ve tüketim miktarları ile ilgili bilgileri bu yazımda derledim. Hangi meyvede...
Kalori Cetveli
Yağlar
İnsan ve hayvanların enerji kaynağıdır. Yağdan tamamen fakir bir diyetle kilo vermek sağlığı olumsuz etkilerken, A,D,E,K vitaminleri gibi yağda eriyen vitaminlerin vücutta...
Tahıllar
Tahıllar, bitkilerin yenilebilen tohumlarıdır. Buğday, çavdar, mısır, pirinç ve yulaf gibi tahıl taneleri ve bunlardan yapılan un, makarna, şehriye, bulgur, yarma, gevrek...
Süt ve Süt Ürünleri
Süt, C vitamini ve demir dışındaki vitamin ve mineraller için çok iyi bir kaynaktır. Kalsiyum ve fosfor başta olmak üzere protein, A...
Sebzeler
Sebzeler günlük protein tüketimine çok az katkıda bulunurken vitamin ve minerallerden zengindir. Bağırsak hareketlerine yardımcı olurlar. Zayıflama programında günlük salatalar dahil en...
Etler
Öncelikle vücudun kaliteli protein ihtiyacın en iyi et tüketimi ile karşılayabiliriz. Protein; sudan sonra, vücudun büyümesi, gelişmesi ve hastalıklardan korunması için gerekli olan en...
Deniz Ürünleri Tüketmenin Sağlığımız Açısından Yararları
Deniz ürünleri satın alırken hangi noktalara dikkat etmeliyiz?Balık ve diğer deniz ürünleri, insanların en eski besin kaynaklarının başında gelmiştir. Bitkilerin ekilip yetiştirilmesi...
Çerezlerin Hastalıklara Olan Faydaları
Hangi çerez hangi hastalığın tedavisinde kullanılır? Çerezler Kuruyemişler sağlık açısından son derece faydalı besinlerdir. Badem, fındık ve cevizin kolesterol oranının düşmesine katkı...