Tahıllar

Tahıllar, bitkilerin yenilebilen tohumlarıdır. Buğday, çavdar, mısır, pirinç ve yulaf gibi tahıl taneleri ve bunlardan yapılan un, makarna, şehriye, bulgur, yarma, gevrek ve benzeri ürünler tahıl grubu içinde yer alır. Tahıllar B12 vitamini dışındaki tüm B vitaminlerinden zengin olmasının yanında en çok  B1 vitamininden zengindir. Ayrıca E vitamini içerirler. Demir, çinko, selenyum, magnezyum, bakır, manganez gibi mineraller tahılların özellikle dış kısımlarında yoğun olarak bulunduğu için rafine edilmiş kabuk kısmından tamamen ayrılmış tahıllar mineral içeriği bakımından kalitesini yitirecektir. Tahıllar Türk toplumunda temel besin grubudur ve enerji kaynağıdır.

Tahıllar Miktar Kalori
Soya unu (az yağlı) (gr) 100 gr 356
Soya unu (yağsız) (gr) 100 gr 326
Buğday (aşurelik) (gr) 100 gr 335
Buğday (Durum) (gr) 100 gr 332
Ekmeklik buğday unu (%80 Rand) (gr) 100 gr 365
Un (kek, pastalık buğday unu) (gr) 100 gr 364
Kepek (gr) 100 gr 213
Un (buğday) (gr) 100 gr 333
Bulgur (gr) 100 gr 357
Çavdar unu (gr) 100 gr 350
Galeta unu (gr) 100 gr 392
Mısır unu (gr) 100 gr 368
Pirinç (gr) 100 gr 363
Tarhana (gr) 100 gr 316
Yulaf unu (gr) 100 gr 388
Bezelye (hazır çorba) (gr) 100 gr 295
Domates (hazır çorba) (gr) 100 gr 219
Ezo Gelin (gr) 100 gr 274
İşkembe (hazır çorba) (gr) 100 gr 342
Mercimek (hazır çorba) (gr) 100 gr 235
Sebze (hazır çorba) (gr) 100 gr 227
Tarhana (acı) (gr) 100 gr 290
Tarhana (tatlı) (gr) 100 gr 280
Yayla (hazır çorba) (gr) 100 gr 252
Un (kek, pastalık buğday unu, su bardağı, 125 gr) 1 Su bardağı 455
echo <<
 

EOF;